max-verstappen

Max Verstappen maakt indruk in Maleisië

De 17-jarige coureur Max Verstappen

Max Verstappen heeft  weer veel gereden in de de eerste en tweede vrije training in de GP van Maleisië. Hij reed in totaal 53 ronden en kwam op de zevende en achtste plek. In de eerste training was zijn tijd 1:41.803. In de tweede training werd het 1:41.220. Het was de hele training droog met een temperatuur van 35 graden (de temperatuur van de baan was 60 graden). Hij vertelde dat er weinig grip op de baan was. Veel coureurs gleden dan ook weg op de baan.

Max had problemen met de remmen en hij worstelde ermee de STR10 op de baan te houden. Deze zijn zaterdag vervangen maar er blijven problemen. ‘Dat moeten we maar zien op te lossen tijdens de race’ vertelde Max. Soms blokkeerde het linker- of rechter voorwiel. Er zit veel temperatuurverschil tussen beide remmen. Op dit circuit is het juist belangrijk om super remmen te hebben want je moet met een hoge snelheid door naar de haarspeldbocht.

Tijdens de Q1 was het droog weer. Max Verstappen stond op plaats 13 met 1:40.793. Aan het einde van de Q2 begon het te regenen en kwam Max op plaats 7 terecht met een tijd van 1:41.430. Nu mocht hij voor het eerst meedoen met de 10 beste rijders in Q3.  Omdat het regende werd de Q3 eerst 30 minuten uitgesteld door wedstrijdleider Charlie Whiting. Bij aanvang van Q3, toen alle coureurs met de regenbanden stonden te wachten, stond Max even op plaats 3. Aan het einde van de 15 minuten worden de banden gewisseld naar intermediate banden. Max Verstappen stuurt zijn Toro Rosso foutloos het circuit over en zet een tijd neer van 1:51.981, waarmee hij op de zesde startplek in Maleisië staat. Hij komt maar enkele honderdsten van een seconde tekort om Daniil Kvyat van P5 af te houden, maar dat mag de pret zeker niet drukken.

Max Verstappen schrijft zo als verwacht geschiedenis

Met een zevende plaats en zijn eerste 6 behaalde punten is Max nu met een leeftijd van 17 jaar de jongste Formule 1 coureur in de geschiedenis. Hij begon de race rustig, vanaf plaats 6 zakte hij eerst terug naar plaats 12. In de 3e ronde had Max al zijn 1e pitstop en na ronde 20 zijn 2e. Na ronde 42 ging Max Verstappen naar binnen voor een 3e pitstop en lag hij op plaats 8, waarna hij zijn teamgenoot Carlos Sainz inhaalde en zo na een foutloze race plaats 7 behaalde. De zege ging naar Sebastian Vettel.

Probleem-aan-de-auto-van-Max-verstappen

Max Verstappen Formule 1 coureur

Max Verstappen is onze nieuwe Formule 1 coureur

Met 17 jaar en 168 dagen is Max de jongste debutant ooit als hij aankomende zondag voor het eerst zal starten in Melbourne.

Onze Max zal rijden in de auto van Toro Rosso, het opleidingsteam voor het grotere Red Bull. Dit Team ziet Max als uitzonderlijk talent, de soort coureur die zich slechts eens in de tien jaar aandient.

Dat maakt het meer dan de moeite waard om dit seizoen te gaan kijken. We mogen er misschien niet op rekenen dat hij zich dit seizoen al met de top meet. (Daarvoor is de Toro Rosso simpelweg niet goed genoeg). Op goede dagen meedoen voor een plek in de top tien lijkt echter zeker haalbaar.

Belangrijker is wellicht dat de jonge Nederlander constant presteert, weinig uitvalt en het maximale uit zijn auto weet te halen! Of hem dat lukt, valt eigenlijk maar op één manier te controleren: door zijn resultaten naast die van teamgenoot Carlos Sainz jr. te leggen. Als hij die consequent weet voor te blijven, rijdt hij zich wellicht in de kijker bij de topteams, waar hij wel om de prijzen kan gaan meedoen.

 

“De eerste vrije training ging enorm lekker. Ik heb veel ronden gereden, wel 31, heb zo de baan goed leren kennen. Dat was het belangrijkste voor mij. En ik ben op het asfalt gebleven, heb geen fouten gemaakt en de snelheid zat er goed in bij de STR10. Daar ben ik zeer tevreden over.”

De tweede traing ging niet zo lekker door een technisch euvel. Al na ongeveer 20 minuten terug naar de pits. Er was een probleem met de batterij van de Toro Rosso, men werkte zich nog uit de naad om het onderdeel voor het ERS te repareren, maar dat lukte helaas niet voor het einde van de sessie. “Super frustrerend, maar dat ligt buiten mijn macht” vertelde Max.

Het bleef bij slechts zes ronden tijdens de tweede vrije training op het Australische stratencircuit. Op het moment dat Max dan een 1:31.395 laat noteren is dat nog goed voor de zesde positie, maar bij het verstrijken van de tijd is hij daarmee afgezakt naar P14.

Op 15 maart is het zover de race gaat beginnen tot ronde 33 gaat het super en ligt hij door de banden keuze op plaats 5. In deze ronde maakt hij een pitstop maar valt na zijn pitstop terug naar de negende plaats. Lang kan hij echter niet van zijn nieuwe setje banden genieten: al in de eerste ronde na zijn pitstop moet Max, na een zeer solide race, zijn Scuderia Toro Rosso met motorproblemen aan de kant zetten. De motor is opgeblazen en dat is al nummer 3 dit weekend. Zo betrouwbaar zijn de Renault Het had een geweldige start in de Formule 1 voor Max Verstappen kunnen zijn. Nu maar weer vooruit zien naar de volgende race in Maleisie

computer-upgrade

Computer upgrade

Is uw computer sloom of kan hij de laatste games niet meer spelen? Misschien is een computer upgrade wat u zoekt.
Veel mensen denken meteen dat ze een nieuwe PC moeten kopen, wanneer hij vastloopt of sloom wordt, maar vaak is dit zo op te lossen met een computer upgrade, die voordeliger is dan een compleet nieuw systeem.

Hoe upgrade je een computer ?

Het is natuurlijk toch wel even iets nieuws om zomaar een PC open te schroeven en een computer upgrade uit te voeren, maar zo moeilijk is het ook weer niet.
Het lijkt vaak ingewikkelder dan het is om dingen te vervangen. Meestal komt het neer op kabeltjes loshalen, schroeven er uit schroeven en dan het component vervangen.

Wat upgraden ?

Eerst moeten we natuurlijk kijken wat er mis is met het systeem, dat is vrij simpel.
Als u de nieuwste games niet meer kan spelen is een te oude of slechte videokaart vaak de oorzaak.
Deze kunt u gemakkelijk vervangen door een vervangend model binnen uw budget te vinden om deze vervolgens in uw systeem te plaatsen, daarna hoeft u alleen nog maar de drivers te installeren (meegeleverd of van internet) en uw PC zou nu de nieuwste games wel moeten kunnen spelen.

Processor en RAM geheugen

Is uw pc sloom met laden en duurt het voor uw gevoel uren voordat uw browser eindelijk is opgestart? Dan komt dit vaak door een oude processor of te weinig RAM geheugen.
Het is aan te raden om altijd een PC te kopen met minimaal 4GB RAM geheugen, heeft u voldoende RAM geheugen dan is het waarschijnlijk uw processor.
Dit kunt u nakijken door in Windows op ctrl+alt+delete te drukken en dan naar taakbeheer te gaan, kies vervolgens prestaties, daar kunt u het percentage zien hoeveel van uw processor wordt gebruikt. Als dit boven 90% is (geldt niet voor games) dan kan het zijn dat uw processor te oud is geworden om uw PC soepel te laten lopen.

Sloom internet een computer upgrade of een provider upgrade ?

Indien uw PC verder goed werkt maar het lang duurt om webpagina’s te laden, dan kan dat aan het Internet liggen. Gebruikt u een draadloze connectie dan kan het zijn dat de signalen niet goed worden opgevangen.
Dit kunt u verhelpen door dichter bij de router (het kastje die de signalen verstuurd) te gaan zitten. Helpt dit niet dan ligt het of aan de ontvanger van de PC of aan de internet-snelheid die u bij uw provider heeft afgesproken.
Gebruikt u een LAN-kabel om te kunnen internetten dan kunt u nakijken of de kabel wel goed in uw PC en/of router zit, als dit niet helpt dan is het hoogstwaarschijnlijk de internet-snelheid die u met de provider heeft afgesproken.

Hardeschijf of SSD voor uw computer upgrade ?

Er bestaat verder de mogelijkheid dat het opstart-proces van uw PC te lang duurt. Dit wordt meestal veroorzaakt doordat uw harde schijf niet snel genoeg is of bijna vol zit.
Dit kunt u oplossen op de volgende drie manieren:
1. Harde schijf volledig vervangen. Nadeel is dat u alles moet overzetten of kwijt bent.
2. Uitbreiden door een SSD in uw systeem te plaatsen. Dit is een soort harde schijf. Ze zijn iets duurder voor minder geheugen maar wel veel sneller.
3. Een tweede harde schijf in uw PC plaatsen, waarop u Windows installeert. Dit zal niet zo snel zijn als een SSD maar wel veel goedkoper.

Ik hoop dat ik u met deze tips heb geholpen.