Zeilboot-verzekeren

zeilboot verzekeren

Een zeilboot verzekeren is meestal niet goedkoop. Daar wil je waarschijnlijk dan ook goede zeilboot verzekering voor hebben. Je kunt schade aan de zeilboot zelf oplopen, maar je kunt met je zeilboot ook schade veroorzaken bij iemand anders. Voor beide zaken kun je je verzekeren. Of een zeilboot huren

Zeilboot verzekering verplicht?

In Nederland bestaat er geen wet die je verplicht om een zeilboot verzekering voor jouw boot af te sluiten. Wel wordt in bepaalde situaties een WA-dekking (Wettelijke Aansprakelijkheid) verplicht gesteld. Bijvoorbeeld bij wedstrijden, in jachthavens, winterstalling op de wal of op bepaalde delen van het vaarwater.

Als je buiten de 12 mijl zone van Nederland gaat varen, is er een grote kans dat je wel een bootverzekering met minimaal een WA-dekking nodig hebt. Dit is veel al het geval in veel landen rond de Middellandse Zee, zoals Spanje, Griekenland, Kroatië en Italië. De hoogte van de vereiste WA-dekking verschilt per land. Er zijn genoeg zeilboot verzekering te vinden die voldoet aan de WA eisen van deze landen. Vergeet je internationaal verzekeringsbewijs dan ook niet mee te nemen op reis. Die kan je natuurlijk opvragen bij je verzekeraar.

Dekkingen zeilboot verzekeren

Je kunt je zeilboot niet alleen WA, maar ook aanvullend verzekeren. De WA-zeilboot verzekering vergoedt de kosten van de materiële schade en/of letselschades die je veroorzaakt bij anderen. In geval van een aanvaring worden de kosten die je bij jezelf veroorzaakt dus niet vergoed. Hiervoor is een aanvullende verzekering nodig. Je betaalt hiervoor een extra premie. Het is goed om te weten dat per verzekeraar de voorwaarden en premie verschillend kunnen zijn. Met een zeilboot verzekering kan je onder andere je vaartuig verzekeren voor:

 • Aanvaring
 • Zinken
 • Brand/ontploffing
 • Diefstal
 • Vandalisme
 • Vorst- en stormschade
 • Opruimings- / bergingskosten
 • Osmose (blaasvorming in polyester delen)
 • Een eigen gebrek, constructie- of ontwerpfout

Wel of niet aanvullend verzekeren

Het is verstandig om goed af te wegen of je je zeilboot verzekering wel of niet (aanvullend) te verzekeren. Je kunt jezelf bijvoorbeeld de volgende vragen stellen om een goede afweging te maken:

 • Wat is ongeveer de dagwaarde van mijn zeilboot?
 • Hoe vaak ga ik er mee varen en waar ga ik varen?
 • Wat is zijn mijn kosten om de onverwachte kosten te dragen?
 • Heeft de zeilboot een speciale emotionele waarde?
zeilboot-huren-allestips

zeilboot huren bij windkracht 5

Waarom een zeilboot huren ?

Gezellig een weekje weg of een weekend lekker zeilen, het kan allemaal bij zeilbotenverhuur Windkracht 5.
Een zeilboot huren is een geweldige ervaring, zo kunt u een zeiljacht huren voor een bedrijfsuitje, een vriendentrip maar ook lekker voor een weekendje weg met de partner of het gezin. Als u eenmaal een zeilboot gehuurd heeft kunt u overal naar toe zeilen desgewenst met of zonder planning, gewoon de wind volgen naar een fijn vakantieplekje. U kunt in Nederland prima zeilen: over het IJsselmeer naar Friesland, de Wadden of over het Markermeer langs Volendam richting Amsterdam.
Maar vergist u zich niet, zeilen is niet alleen voor rustige zonaanbidders. De sportievere zeiler kan ook fanatiek zeilen en proberen een zo hoog mogelijke snelheid te behalen.
Zoals u ziet zijn er veel mogelijkheden ‘voor een ieder wat wils’, bovendien zit u niet vast aan een vakantiehuisje, want die vaart (compleet uitgerust) gewoon met u mee.

Waarom een zeilboot huren bij Windkracht 5 ?

Een zeiljacht huren bij Zeilbotenverhuur Windkracht 5 biedt u veel voordelen. Als u bij Windkracht 5 een zeilboot huurt weet u dat u voor een kwalitatief goed jacht heeft gekozen, alle zeilboten van Windkracht 5 zijn goed onderhouden en schoon, zo kunt u gerust een vakantie vieren. Wanneer er onverhoopt toch iets mis mocht zijn bel dan gerust want de service is geweldig.
De prijzen zijn goed zeker wanneer u naar het bouwjaar en de uitrusting kijkt. Windkracht 5 biedt concurrerende huurprijzen. Wanneer u flexibel bent qua tijdstip en jacht dan pakt u een voordelige last-minute deal. Met een last-minute aanbieding kunt u uw vakantie nog goedkoper tegemoet varen.
De medewerkers van Zeilbotenverhuur Windkracht 5 zijn bijzonder klantgericht. Heeft u vragen? Windkracht 5 reageert vlot. Mocht u eerder een jacht hebben gehuurd en terugkomen om een jacht te huren bij Windkracht 5 dan geniet u een aantrekkelijke terugkeerkorting. Hoe korter de periode tussen de verhuur, hoe hoger deze klantenkorting.
Er is ruime keuze, u kunt kiezen uit een tiental zeilboten van een Bavaria 33 t/m een Bavaria 41.
Middels het online boekingssysteem kunt u eenvoudig zien wanneer en of er jachten vrij zijn. Vervolgens kunt u het gewenste jacht gemakkelijk direct online reserveren, waardoor u de boot niet zult missen.

Buy and Charter

Zeilbotenverhuur Windkracht 5 heeft ook een Buy & Charter concept, waarover wij u graag nader informeren.
Het idee hierachter is dat u een nieuw jacht koopt met 10% korting op de dealerprijs. Deze aankoop is gekoppeld aan een bemiddelingscontract voor verhuur van het jacht door Zeilbotenverhuur Windkracht 5 voor minstens een jaar vanuit Enkhuizen. 70% Van de huursom is voor u en de overige 30% voor Windkracht 5.
Naast de aantrekkelijke korting op de aanschafprijs van uw geheel nieuwe Bavaria zeiljacht is het aangenaam voor u dat Windkracht 5 het gehele verhuurwerk doet en desgewenst ook het onderhoud verricht. Daarnaast heeft u vanzelfsprekend zelf ook recht om te varen en kunt u tijd reserveren voor eigen gebruik van uw zeiljacht of zeilen wanneer het jacht niet verhuurt zou zijn.
Zo heeft u dus een eigen zeilboot waarmee u kunt zeilen, terwijl Windkracht 5 uw boot verhuurt en onderhoudt.

Waarom een Bavaria zeilboot huren ?

Bavaria is een Duitse botenfabrikant. Naast luxe zeiljachten produceert Bavaria ook luxe motorboten en speedboten. Voor verhuur moet een boot degelijk zijn.
Windkracht 5 maakt gebruik van de Bavaria zeilboten omdat Bavaria kwalitatief goede en betrouwaren zeilboten levert, een Bavaria zeiljacht biedt wat een botenverhuurder nodig heeft. Stabiele, betrouwbare jachten, waaraan onderhoud goed mogelijk is. Dit is bij andere merken beslist niet het geval. Windkracht 5 heeft een inlog om originele Bavaria-onderdelen (met spoed) vanuit Duitsland te laten bezorgen.
Een Bavaria zeiljacht biedt ruimte, comfort en duurzaamheid, dit samen maakt het een zeer geschikt zeiljacht voor de verhuur.
Windkracht 5 verhuurt al ruim 14 jaar Bavaria boten, men weet exact hoe de boot in elkaar zit, zo kan men bij Windkracht 5 reparaties en onderhoud perfect uitvoeren.