Probleem-aan-de-auto-van-Max-verstappen

Max Verstappen Formule 1 coureur

Max Verstappen is onze nieuwe Formule 1 coureur

Met 17 jaar en 168 dagen is Max de jongste debutant ooit als hij aankomende zondag voor het eerst zal starten in Melbourne.

Onze Max zal rijden in de auto van Toro Rosso, het opleidingsteam voor het grotere Red Bull. Dit Team ziet Max als uitzonderlijk talent, de soort coureur die zich slechts eens in de tien jaar aandient.

Dat maakt het meer dan de moeite waard om dit seizoen te gaan kijken. We mogen er misschien niet op rekenen dat hij zich dit seizoen al met de top meet. (Daarvoor is de Toro Rosso simpelweg niet goed genoeg). Op goede dagen meedoen voor een plek in de top tien lijkt echter zeker haalbaar.

Belangrijker is wellicht dat de jonge Nederlander constant presteert, weinig uitvalt en het maximale uit zijn auto weet te halen! Of hem dat lukt, valt eigenlijk maar op één manier te controleren: door zijn resultaten naast die van teamgenoot Carlos Sainz jr. te leggen. Als hij die consequent weet voor te blijven, rijdt hij zich wellicht in de kijker bij de topteams, waar hij wel om de prijzen kan gaan meedoen.

 

“De eerste vrije training ging enorm lekker. Ik heb veel ronden gereden, wel 31, heb zo de baan goed leren kennen. Dat was het belangrijkste voor mij. En ik ben op het asfalt gebleven, heb geen fouten gemaakt en de snelheid zat er goed in bij de STR10. Daar ben ik zeer tevreden over.”

De tweede traing ging niet zo lekker door een technisch euvel. Al na ongeveer 20 minuten terug naar de pits. Er was een probleem met de batterij van de Toro Rosso, men werkte zich nog uit de naad om het onderdeel voor het ERS te repareren, maar dat lukte helaas niet voor het einde van de sessie. “Super frustrerend, maar dat ligt buiten mijn macht” vertelde Max.

Het bleef bij slechts zes ronden tijdens de tweede vrije training op het Australische stratencircuit. Op het moment dat Max dan een 1:31.395 laat noteren is dat nog goed voor de zesde positie, maar bij het verstrijken van de tijd is hij daarmee afgezakt naar P14.

Op 15 maart is het zover de race gaat beginnen tot ronde 33 gaat het super en ligt hij door de banden keuze op plaats 5. In deze ronde maakt hij een pitstop maar valt na zijn pitstop terug naar de negende plaats. Lang kan hij echter niet van zijn nieuwe setje banden genieten: al in de eerste ronde na zijn pitstop moet Max, na een zeer solide race, zijn Scuderia Toro Rosso met motorproblemen aan de kant zetten. De motor is opgeblazen en dat is al nummer 3 dit weekend. Zo betrouwbaar zijn de Renault Het had een geweldige start in de Formule 1 voor Max Verstappen kunnen zijn. Nu maar weer vooruit zien naar de volgende race in Maleisie

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *