max-verstappen

Max Verstappen maakt indruk in Maleisië

De 17-jarige coureur Max Verstappen

Max Verstappen heeft  weer veel gereden in de de eerste en tweede vrije training in de GP van Maleisië. Hij reed in totaal 53 ronden en kwam op de zevende en achtste plek. In de eerste training was zijn tijd 1:41.803. In de tweede training werd het 1:41.220. Het was de hele training droog met een temperatuur van 35 graden (de temperatuur van de baan was 60 graden). Hij vertelde dat er weinig grip op de baan was. Veel coureurs gleden dan ook weg op de baan.

Max had problemen met de remmen en hij worstelde ermee de STR10 op de baan te houden. Deze zijn zaterdag vervangen maar er blijven problemen. ‘Dat moeten we maar zien op te lossen tijdens de race’ vertelde Max. Soms blokkeerde het linker- of rechter voorwiel. Er zit veel temperatuurverschil tussen beide remmen. Op dit circuit is het juist belangrijk om super remmen te hebben want je moet met een hoge snelheid door naar de haarspeldbocht.

Tijdens de Q1 was het droog weer. Max Verstappen stond op plaats 13 met 1:40.793. Aan het einde van de Q2 begon het te regenen en kwam Max op plaats 7 terecht met een tijd van 1:41.430. Nu mocht hij voor het eerst meedoen met de 10 beste rijders in Q3.  Omdat het regende werd de Q3 eerst 30 minuten uitgesteld door wedstrijdleider Charlie Whiting. Bij aanvang van Q3, toen alle coureurs met de regenbanden stonden te wachten, stond Max even op plaats 3. Aan het einde van de 15 minuten worden de banden gewisseld naar intermediate banden. Max Verstappen stuurt zijn Toro Rosso foutloos het circuit over en zet een tijd neer van 1:51.981, waarmee hij op de zesde startplek in Maleisië staat. Hij komt maar enkele honderdsten van een seconde tekort om Daniil Kvyat van P5 af te houden, maar dat mag de pret zeker niet drukken.

Max Verstappen schrijft zo als verwacht geschiedenis

Met een zevende plaats en zijn eerste 6 behaalde punten is Max nu met een leeftijd van 17 jaar de jongste Formule 1 coureur in de geschiedenis. Hij begon de race rustig, vanaf plaats 6 zakte hij eerst terug naar plaats 12. In de 3e ronde had Max al zijn 1e pitstop en na ronde 20 zijn 2e. Na ronde 42 ging Max Verstappen naar binnen voor een 3e pitstop en lag hij op plaats 8, waarna hij zijn teamgenoot Carlos Sainz inhaalde en zo na een foutloze race plaats 7 behaalde. De zege ging naar Sebastian Vettel.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *